Katso webinaaritallenne nyt, niin oivallat mm.
- Mikä on verkkokurssien seuraava aalto, joka mahdollistaa tasaisen tulovirran (ilman stressaavia lanseerauksia)
- Miten saat verkkokurssisi myynnin käynnistymään aiempaa nopeammin
- Pääset ensimmäisten joukossa näkemään demon Suomen suosituimman verkkokoulutusalustan uudistuksista (jotka mahdollistavat sinulle uusia tapoja myydä verkkokurssejasi ja muita digituotteitasi)
- Tuoretta dataa siitä, minkä hintaiset verkkokurssit saavat eniten myyntiä (konkreettisia lukuja!)
- 5 yleisintä sudenkuoppaa, jotka ovat helposti vältettävissä, kun ne tietää etukäteen. (9 vuoden ja tuhansien verkkokurssien kokemukseen pohjautuen)
Verkkokursseja on tähän päivään asti on myyty kahdella tavalla.
1) Ensimmäinen malli perustuu lanseerauksiin. Ensin verkkokurssi suunnitellaan ja rakennetaan valmiiksi, sitten se laitetaan myyntiin. Suurin myyntipiikki tulee heti lanseerauksen jälkeen. Kaikki aloittavat kurssin samana päivänä.
2) Toisessa mallissa verkkokurssi on myynnissä koko ajan. Verkkokurssi tehdään samoin ensin valmiiksi ja sitten myydään. Kurssit ovat ikivihreitä, koska ne voi ostaa ja käydä milloin vain.
Molemmissa vaihtoehdoissa on sama sudenkuoppa: kurssin tekeminen kerralla valmiiksi voi olla liian suuri pala haukattavaksi. Silloin koko homma saattaa tyssätä siihen, että alkaa hinkata täydellistä vieläkin täydellisemmäksi.
Fiksumpi tapa on suunnitella koko kurssi, mutta tehdä vain alkuosa valmiiksi. Näin saat kurssin nopeasti myyntiin ja kerättyä asiakaspalautetta, jonka avulla voit fiksata kurssin loppuosaa paremmaksi.
Kaiken hintaisia verkkokursseja myydään
Mikä on oikea hinta verkkokurssille? Yksinkertaista ja helppoa nyrkkisääntöä ei ole, sillä kaiken hintaiset verkkokurssit käyvät kaupaksi.
Jotain osviittaa kuitenkin saa, kun tarkastelee yli 1 000 ja 10 000 euroa myyneitä verkkokursseja. 51–100 euron hintaluokka nousee huipuksi ja muut painivat tasaisesti muista sijoista. (Lukumääräisesti eniten tarjontaa on 20–100 euron hintaluokassa, ja alle 20 euron kurssit ovat usein sisäänheittotuotteita.)
51–100 euroa voi olla jonkinlainen sweet spot: tämän hintaluokan kurssit eivät ole laajoja, joten ne on helppo tuottaa ja tehdä. Jos et ole aikaisemmin tehnyt kursseja, siitä ehkä kannattaa aloittaa. Ja siitä sitten laajentaa halvempiin ja kalliimpiin kursseihin, sillä kaiken hintaisia kursseja myydään.
Asiakkaat haluavat monipuoliset maksutavat
Kaikille ei tule mieleen tarjota riittävän monipuolisia maksutapoja. Tämä onkin yksi verkkokurssien myyntiin liittyvä yleinen sudenkuoppa. Mieti siis, millä maksutavoilla asiakas haluaa maksaa. Campwiren ja Visma Payn kombo mahdollistaa kaikki yleisimmät maksuvaihtoehdot.
Kaikilla tarjolla olevilla maksutavoilla maksetaan verkkokursseja: kortti, mobiililompakko, verkkopankki, luottolasku… Jos jätät vahingossa tai tarkoituksella jonkun vaihtoehdon pois, jätät rahaa pöydälle.
Verkkokurssit hyppäävät uudelle tasolle
Campwiren verkkokurssialustalla on alusta lähtien ollut helppo tehdä hyvännäköisiä kursseja. Mutta alkuperäinen versio on ollut tullut tiensä päähän, koska kouluttajille ja valmentajille halutaan tarjota entistä parempia tapoja pyörittää verkkokursseja ja tehdä bisnestä.
Siksi on suunniteltu, rakennettu ja julkaistu täysin uusi Campwire X, joka on nyt mahdollista ottaa käyttöön. Kannattaa hyödyntää sen kaikkia ominaisuuksia ja hypätä verkkokurssien kehityksen aallonharjalle.
Yksi muutos on se, että uudessa Campwiressa tehdään tuotteita, ei erikseen verkkokursseja tai e-kirjoja. Tuote voi periaatteessa olla mitä vain, mikä tekee uudesta verkkokurssialustasta paljon joustavamman. Käyttötarkoituksia on vaikka kuinka paljon aina yksittäisen pdf-kirjan myynnistä koko vuoden kestäviin koulutuskokonaisuuksiin.
Hyödynnä jäsenyyssivustoja, alekoodeja ja tuotepaketteja
Mitä muuta uutta Campwire X tarjoaa?
1. Jäsenyyssivustot ovat se suurin uudistus. Jäsenyysalueen paras puoli on se, että se mahdollistaa tasaisen ja ennustettavan tulovirran. Kyseessä on toistaiseksi voimassa olevan sopimus asiakkaan kanssa ja jatkuva laskutus. Laskutusväli kannattaa katsoa sopivaksi, vaihtoehtoja riittää tarjottavaksi: kuukausi, puoli vuotta, vuosi…
Nyt on oikea aika pistää pystyyn jäsenyyssivusto, koska asiakkaat ovat tottuneet kuukausilaskutukseen esimerkiksi kuntosaleilla ja striimauspalveluissa. Sen avulla voida luoda tasaista tulovirtaa digibisneksen pohjaksi.
2) Alennuskoodien tekeminen on helppoa niin kertamaksuihin kuin toistuviin maksuihin joko kiinteällä alehinnalla tai -prosentilla. Voit tarjota esimerkiksi jäsenyyssivustolle ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi tai kolme kuukautta alehinnalla, minkä jälkeen maksut alkavat juosta normaalisti.
Alekoodit ovat sinänsä yksinkertainen juttu, mutta monipuolisesti käytettynä ne ovat erinomainen myynnin buustaaja. Vain mielikuvitus on rajana, millaisia kamppiksia tai yhteistyökuvioita voit rakentaa.
3) Tuotepakettien avulla voit tarjota yhdellä maksulla pääsyn useampaan tuotteeseen. Näin voit paketoida vaikka mitä, esimerkiksi laittaa verkkokurssikirjaston myyntiin ja tarjota vanhoille kursseille uuden elämän.
Tuotepaketin avulla voit rakentaa kampanjoita, esimerkiksi yhdistää tuotteita, joita ei tavallisesti myydä yhdestä. Bonukset ja bonustuotteet usein buustaavat myyntiä hyvin. Tuotepaketilla sellaisen tekeminen on simppeliä.
Katso tarkemmat tiedot webinaaritallenteelta.